Një memorial për të kremtuar jetën e Natanit - Një ndër misionarët e parë në Shqipëri

Nathan Blake Cleveland, 44, ndërroi jetë më 3 mars 2017, pas një beteje të gjatë dhe të guximshme me kancerin. Nathan u lind në Salt Lake City më 19 shkurt 1973 nga Richard dhe Marilyn (Cushing) Cleveland. Ai u martua me të dashurën e tij, Laura (Giometta), më 16 mars, 2010. Ai la pas prindërit dhe fëmijët e tij, Andrew, Anna, Jack dhe Olivia; ai gjithashtu la pas edhe vëllezërit Rick (Shelley), Michael dhe Ryan (Janell) dhe motrat Aimee Bovee (Blaine) dhe Laura Nielsen (Todd).

Nathan ishte një shpirt i butë i cili kaloi jetën e tij në shërbim të të tjerëve. Ai shërbeu një mision me kohë të plotë për Kishën e Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme në Austri dhe më vonë u thirr për të hapur për bekimet e ungjillit vëndin e Shqipërisë sëbashku me pesë misionarë të tjerë. Ai e donte shumë popullin shqiptar dhe lidhjet e përjetshme që ai bëri atje. Nathan gjithashtu ka shërbyer në shumë thirrje të tjera duke përfshirë President i Kuorumit të Pleqve dhe instruktor dhe si Këshilltar i të rinjve. Kohët e fundit, ai shërbeu si Këshilltar i Lartë në Kunjin Riverside të Salt Lake City. Nathan kishte një përkushtim të fortë dhe të palëkundur ndaj Zotit dhe të Kishës së Tij. Ai gjithmonë u përpoq për të ngritur të tjerët dhe për të përmbushur përgjegjësitë dhe detyrat e tij në një mënyrë që do të kënaqë Perëndinë, madje edhe kur trupi i tij kufizonte përpjekjet e tij.

Nathan u diplomua nga Universiteti i Utah me një diplomë në Linguistikë. Ai kishte shumë talente artistike dhe i përdori ato në të dy drejtimet, profesionale dhe personale. Ai gjithashtu ka gëzuar duke luajtur dhe shikuar tenis, duke parë filma dhe duke luajtur me fëmijët e tij, të cilët ishin dritat e jetës së tij. Ai dhe gruaja e tij e dashur Laura kalonin kohë në udhëtime dhe duke kaluar kohë me miqtë. Mbi të gjitha, ai ka gëzuar duke kaluar kohë me anëtarët e afërt të familjes së tij.

Mungesa e papritur Natanit lë një boshllëk për familjen e tij dhe miqtë që do të jetë e mbushur me kujtimet e buzëqeshje e tij, dashurinë e tij dhe ndikimin që pati në kaq shumë njerëz. Ai ishte një shembull i shkëlqyer për fëmijët e tij dhe do të jetë gjithmonë një hero për ta. Per tu shërbyer të tjerëve edhe në vdekje, Nathan ka dhuruar trupin i tij të përdoret për kërkime mjekësore. Ne e dimë se jeta e tij ishte një flijim të pranueshëm tek Ati i Tij Qiellor.

Një memorial për të kremtuar jetën e Natanit do të mbahet në orën 11:00 të mërkurën, 8 mars 2017 në Qendrën Kunjit Layton Creekside, 1480 Phillips Street, Layton, Utah.