Diter F. Uhtdorfi na nxit të kalojmë kohë me familjet tona dhe të mos i lejojmë shpërqendrimet të na hutojnë.
  Henri B. Ajringu thekson se puna më e rëndësishme që bëjmë, kryhet brenda mureve të shtëpisë sonë.
  M. Rasëll Ballard na nxit të bëjmë gjithçka mundemi për t’i forcuar shtëpitë dhe familjet në një botë që na tërheq në drejtime të kundërta.
  Për Maria da Pashin dhe Bernardinjon ishte një mundim i vazhdueshëm t’i rritnin pesë fëmijët e tyre në ishullin San-Migel në të bukurit ishuj Azore. Shihni se si nisma për mbështetjen te vetja i ndihmoi ata ta rritnin shpirtshmërinë e familjes së tyre.
  Plaku Xhek N. Xherard na ndihmon të mendojmë mbi mënyrën se si mund t’i shmangim shpërqendrimet e botës dhe të përqendrohemi më shumë te gjërat me vlerë të përjetshme.
  Të bashkëveprojmë për të hartuar një libër himnesh dhe libër këngësh të fëmijëve për Kishën mbarëbotërore.
  Zbuloni se si njerëzit, ashtu si kafshët që shtegtojnë, janë të dëshiruar për një shtëpi qiellore.
  Si mund të më ndihmojnë në përditshmërinë time Ringjallja dhe Shlyerja e Jezu Krishtit?